Wij zijn Jaap en Rolien. Generatie X. Geen kinderen en geen hond. We wonen op de Veluwe en houden van reizen. Daarbij genieten we het het meest van de wat meer afgelegen bestemmingen met veel natuur, weg van de mensenmassa’s. Dat laatste is de afgelopen decennia een stuk lastiger geworden, maar het kan nog steeds.

Een paar voorbeelden om deze reisvoorkeuren toe te lichten:

Bij een keuze tussen (1) een safari met een groepje medetoeristen bij een luxe fly-in lodge met zwembad en een glaasje champagne bij de terugkeer van de nightdrive, en (2) een self-drive waar we met z’n tweetjes de weg (lees: track) maar moeten zien te vinden. Waarbij we vervolgens uren in onze al heter wordende gehuurde Hilux wachten. En wachten, en wachten, tot een leeuw onder een schaduwrijke boom zo’n 50 meter verderop, ontwaakt (of niet…). En ondertussen met het oog turend door de zoeker van de fotocamera met lange lens, steunend op de beanbag die we over het neergedraaide raam hebben gelegd…  Wij kiezen optie 2.

Ander voorbeeld: Keuze tussen (1) een nachtje doorhalen in het nachtleven van Willemstad op Curaçao of (2) zonder gids bij dive site Wayaka op Bonaire op zoek naar het prachtige onderwater leven. Zeker optie 2!

You get the point.

Tijdens zijn carrière in Finance brachten werkbezoeken Jaap in landen als Brazilië, Uruguay, Chili, Taiwan, Thailand en China. Als je dat zo opschrijft klinkt het wel wat exotischer dan het was: je ziet tijdens deze trips hoofdzakelijk luchthavens, hotels, kantoorruimtes en fabrieken. Maar toch voelde het kennismaken met andere mensen, omgevingen en culturen heel verfrissend. We probeerden daarom al snel om minimaal één keer per jaar een paar weken vakantie te vieren buiten Europa.

Rolien kwam voor haar werk in de gezondheidszorg niet buiten Nederland. Maar de eerste gezamenlijke vakantie naar Tsjechië & Slowakije, halverwege de negentiger jaren, wakkerde ook haar reislust aan.

We hebben inmiddels al heel wat landen in verschillende continenten bezocht. Amerika was onze eerste verweg bestemming. Daar zijn we nadien nog wel een keer of tien teruggekeerd! Andere bestemmingen waar we met een heel goed gevoel op terugkijken waren Canada, Costa Rica, Nicaragua, Borneo, Madagascar, India en Nepal. Tijdens onze reizen in Australië en Afrika reisden we altijd individueel in een gehuurde 4×4 auto, vaak met daktent. Dat beviel zo goed dat we vanaf 2016 serieus begonnen na te denken over de aankoop van zo’n apparaat om de wereld te verkennen. Toen het in 2019 duidelijk werd dat de (financiële) mogelijkheid om te kunnen reizen rond vast eindmoment nabij was, gingen we over tot de aanschaf. Hoe het is gelopen van het idee om een 4×4 auto met daktent te kopen tot de aanschaf van een heuse ‘expeditietruck’ lees je onder ‘Expeditietruck-hoe is het zo gekomen’. Die ‘camper XXL’ hebben we trouwens een naam gegeven: Leo. We vonden de Latijnse naam voor leeuw wel passend gezien zijn ‘geboorte’ in juli 1992 met dus het sterrenbeeld Leeuw.  Zeker als je bedenkt dat het vrachtwagenmerk MAN de Brunswijker leeuw prominent op zijn grille heeft staan en zijn thuisland Nederland ook een leeuw als wapen heeft.

En daarmee is het reizende trio bekend: Jaap, Rolien en Leo. Oftewel, de Wondering World Wanderers. Een trio dat van plan is om over de aardbol rond te zwerven. En zich daarbij steeds verwonderend over wat voor moois de wereld te bieden heeft aan culturen, mensen, eten en natuur.

Al met al stonden we zo begin 2020 in de startblokken om op reis te gaan. En toen, tja……….. dat is iedereen bekend.

Jullie zullen op deze website wel zien wanneer het voor ons weer mogelijk is om reizen te maken. Wij verwachten zelf dat dit in de loop van 2022 zal gebeuren.